KERSNIKOVA 2 / K2
POSLOVNA STAVBA IMPAKTA je moderna poslovna stavba, ki se nahaja v samem strogem centru Ljubljane ob Gosposvetski cesti. Je v neposredni bližini bank, državnih ustanov, sodne palače, mestne nakupovalne cone in glavnih mestnih hotelov.
Prenovljena je bila po načrtih znanega slovenskega arhitekta prof. dr. Jurij KOBE in danes omogoča visok standard bivanja in profesionalnega dela. Ima moderno urejene pisarniške prostore v petih nadstropjih in terasno enoto v šestem nadstropju. Uporabnik stavbe je Okrajno sodišče v Ljubljani – Centralni oddelek za verodostojno listino.

Zgradba ima v pritličju urejen prestižni hall, namenjeno obiskovalcem, z recepcijo in vložiščem ter servisne prostore. Talne obloge so iz granita, detajli pa v zelenem marmorju, ki skupaj s klasičnim sedežnim pohištvom ustvarjajo reprezentančen vtis.

Kletna etaža omogoča ureditev arhiva oz. priročnega skladišča. Ostale etaže so pisarniški poslovni prostori. Tipična zasnova posameznega nadstropja predstavlja devet pisarn različnih velikosti s čajno kuhinjo, sanitarijami, pisarniškim predprostorom ter komunikacijskimi deli stavbe, ki obsega dvigalo in stopnišče.

Pisarne so svetle, klimatizirane in sodobno koncipirane. Nudijo eno ali več delovnih mest. Vsi poslovni prostori so opremljeni s kvalitetnim in estetsko oblikovanim pisarniškim pohištvom. Glede na modularno zasnovo je možno tloris posameznih prostorov tudi enostavno spreminjati. Stavba je zasnovana tako, da so vse etaže med seboj ločene in omogočajo ureditev samostojnih zaključenih enot. Tehnična oprema omogoča individualno upravljanje, nadzor nad porabo energentov ter nadzor nad ostalimi obratovalnimi stroški.

Parkiranje je možno v parkirni hiši Kozolec, ki je v neposredni bližini, oddaljeno cca 80 m od vhoda poslovne stavbe Impakta.


 

Galerija


Tloris


Tehnični opis

Gabarit stavbe je K+P+6. Stavba je bila zgrajena leta 1950, ter adaptirana leta 1986 in rekonstruirana med 1996 in 1998 letom. Rekonstrukcija je bila izvedena po načrtih znanega slovenskega arhitekta prof. dr. Jurij KOBE in predstavlja popolno obnovo zgradbe z izvedbo nove 6 etaže (pisarne + terasa).

Temelji so AB pasovni, nosilna konstrukcija zgradbe je AB skelet z vmesnimi nosilnimi opečnimi zidovi. Predelne stene so bile dobavljene v Italiji in so izvedene v kovinski konstrukciji (alu.) z oblogami iz stekla in iverala v pisarnah, ter mavčnimi ploščami v sanitarijah. Glede na modularno zasnovo je možno tloris posameznih prostorov tudi enostavno spreminjati. Del predelnih sten med pisarnami od 1. do 5. nadstropja predstavljajo lesene pisarniške omare. Streha je ravna kovinska in lesena z rahlim naklonom, delno prekrita s pločevino, delno nasutjem. Nad teraso je steklena streha. Odvod meteornih vod je preko zunanjih in notranjih odtočnih kanalov. Fasada na cestno stran je obložena s ploščami iz kamna REPEN, na dvoriščno stran je dodatno izolirana in klasično ometana s terranova ometom.

Tlaki v pritličju, stopnišču in sanitarijah so v izvedbi granita, stopnišča in hodniki pa v zelenem marmorju tipa VERDE IMPERIALE, kar daje poslovnim prostorom prestižni izgled. V pisarnah in hodnikih je klasičen jesenov lakiran parket. Zidovi so klasično ometani in slikani, prav tako stropovi od pritličja do 5. nadstropju. V 6. nadstropju so stropovi montažni in obloženi z armstrong ploščami.

Okna na cestno stran so v PVC izvedbi, na stopnišču so v ALU izvedbi, v pisarnah na dvoriščno stran pa so lesena. Zasteklitev je dvoslojni termopan. Okna na dvoriščno stran so opremljena z zunanjimi alu žaluzijami z ročno regulacijo, na cestno stran imajo notranje lamelne zavese. Objekt je priključen na vodovodno, kanalsko, elektro, toplovodno, telefonsko in internet omrežje. Hlajenje prostorov je preko lastne centralne klimatske postaje (na stehi), ogrevanje preko priključka na daljinsko ogrevanje (Energetika), ter razpeljano v vse pisarniške prostore do parapetnih konvektorjev, v sanitarijah preko zidnih radiatorjev. Tehnologija omogoča individualno upravljanje stavbe in nadzor nad uporabo energentov in ostalimi obratovalnimi stroški.

Notranje instalacije prestavljajo elektro 240 V omrežje s po dvema priključkoma na delovno mesto, telefonsko in računalniško omrežje iz UTP kablov s priključki za vsako delovno mesto. Objekt ima omrežje proti požarnih senzorjev z lastno centralo in prenosom signala na službo varovanja. Prav tako je instalirana proti vlomna naprava s senzorji v vsaki etaži in povezavo z nadzornim centrom. Dvigalo je v skladu s predpisi povezano s centrom za reševanje preko govorne komunikacije. Za dostop v zgradbo so nameščena dvojna drsna avtomatska vrata, v nadstropja pa je dostop preko stopnišča ali dvigala za 6 oseb.


 

Povpraševanje